Decoratiuni

O perdea dus este un detaliu important in designul baii

O perdea dus este conceputa pentru a pastra apa si caldura in interiorul dusului sau cazii, dar o perdea dus, are mai mult decat o functie practica. Aceasta, poate contribui la decor si poate face baia sa arate frumos.

Modele de perdele de dus

Poti gasi modele elegante, din diferite materiale si in orice dimensiune. Exista o perdea dus eleganta pentru toate gusturile – de la culori solide neutre pana la perdele colorate cu modele si text. O perdea dus este foarte practica si usor de spalat si intretinut.

Atunci cand achizitionezi o perdea dus, acorda atentie si suporturilor. Poate fi o bara perdea dus, un suport, o roleta perdea dus sau o sina.

Bara perdea dus poate fi din plastic si metal. Modelele din plastic sunt cele mai ieftine. Sunt usoare, nu isi schimba culoarea, nu ruginesc si sunt usor de intretinut.

Singurul dezavantaj al acestora, este ca se pot indoi, dar chiar si acest lucru se poate intampla foarte rar. Un suport pentru perdea dus poate fi din metal. Poate fi o teava de otel cu pereti subtiri.

Metalul obisnuit este acoperit cu vopsea sau un strat de zinc (zincat). Sunt ieftine, dar vopseaua si galvanizarea se desprinde destul de mult rapid. Incepe sa uzeze miscarea inelelor pe care este fixata tija, dupa care rugina o face rapid inutilizabila.

Suportul pentru perdeaua de dus poate fi, de asemenea, fabricat din otel inoxidabil sau aliaj de aluminiu. Daca este din aluminiu sau otel inoxidabil normal, ele rezista foarte mult timp fara a-si schimba culoarea si forma. Dezavantajul este costul ridicat (comparativ cu alte tipuri).

Un suport perdea dus poate fi in orice forma: semicirculara, dreptunghiulara, patrata. In baile mici sunt montate tije telescopice. In acest caz suportul este format din doua tuburi de diametre diferite. Un tub intra in celalalt si se fixeaza la distanta corecta.

Exista mai multe modele. In unele pozitii este fixata printr-o clema, iar in altele cu ajutorul unui arc plasat in interior.
Dar nu toate perdelele de dus sunt la fel. Clasica in alb sau din material semitransparent, in culori in cele mai recente tendinte, roleta perdea dus merita aleasa.

O roleta perdea dus trebuie sa se potriveasca cu interiorul baii. Impreuna cu alte accesorii de baie, roleta perdea dus asigura un concept armonios in combinatie cu mobilierul de baie. Roleta perdea dus functioneaza fara bara, insa are nevoie de o sina perdea dus.

La fel ca un rulou sau jaluzelele normale, sina este integrata la capatul superior. Roleta perdea dus este atasat de doi pereti opusi sau de tavan cu doua console mici. La fel ca ruloul de dormitor, roleta de dus poate fi apoi trasa in jos daca este necesar, si atunci cand nu este utilizata, dispare aproape complet sub tavan.

Roleta perdea dus este realizata din material hidrofug si poate fi curatata cu usurinta in masina de spalat rufe, pentru o igiena perfecta in baie. Unele modele au un strat modern special, antibacterian.

To top