Condimente pentru fripturi din carne si peste

Condimente pentru fripturi din carne si peste

Condimentele sunt diverse parti ale plantelor adaugate la alimente in doze mici in diferite scopuri, in principal cu scopul de a imbunatati gustul, posedand o aroma si un gust specific, intr-o oarecare masura persistent.

Exista condimente europene si clasice


Condimentele europene sunt portiuni prelucrate sau proaspete de legume sau plante picante originare din Europa. Cele mai populare dintre ele sunt calamusul, menta, balsamul de lamaie, rozmarin, patrunjel, marar, busuioc, mustar, oregano, coriandru, chimen, tarhon.

Condimentele clasice sunt condimente care sunt cunoscute de multe secole si au castigat recunoastere la nivel mondial. Acestea sunt obtinute ca urmare a pretratarii (curatarea, uscarea, macinarea, tratamentul termic) a diferitelor parti ale plantelor din regiunile subtropicale si tropicale.

Aceste parti pot fi: radacini (ghimbir), frunze (dafin), flori (cuisoare), fructe (anason), seminte (nucsoara), scoarta (scortisoara) etc. Aceste condimente, numite si exotice, sunt consumate in principal in cantitati mici si sub forma uscata.

Cele mai faimoase si omniprezente condimente clasice sunt diferite tipuri de ardei (negru, rosu, alb, ienibahar, japonez, african (malaguetta), anason, cuisoare, scortisoara (in principal chineza si Ceylon), ghimbir, mustar, nucsoara, curcuma, cardamom, migdale, asafoetida.

Ce condimente se pun la peste?


Gatitul pestelui prin prajire este popular. Felul de mancare capata un gust specific de prajit, iar carnea uscata creste continutul de grasime datorita uleiului. Sarea si ardeiul iute (negru, rosu, alb) sunt considerate invariabil condimente pentru pestele prajit.

Se recomanda adaugarea de sare direct in ulei. Astfel, pestele va lua cantitatea necesara de sare in timpul procesului de prajire. Pestele pregatit pentru prajire poate fi condimentat cu usturoi
- o cantitate mica va imbunatati gustul vasului; coriandru, cimbru, nucsoara macinata
- vor spori gustul si vor da unicitate; curcuma va da o culoare aurie bogata si un gust dulce;
- busuioc, marar, patrunjel, cimbru, balsam de lamaie - se zdrobesc si se adauga la sfarsitul gatitului pentru prospetime;
- suc de lamaie - cateva picaturi pe carne vor elimina mirosul de rau.

Coacerea pestelui permite mentinerea nutrientilor si gustul natural maxim. Atunci cand alegi condimente pentru coacerea pestelui, este important sa nu folosesti arome prea bogate, condimente orientale puternice, ci sa alegi aditivi mai usori si proaspeti.

Condimentele pentru coacere sunt sarea, sucul de lamaie sau ceapa care sunt tovarasi invariabili pentru pestele la cuptor. Rozmarin - o crenguta mica va decora nu numai aspectul vasului, ci si buchetul gastronomic. Busuioc, cimbru, fenicul – adauga prospetime si parfum vasului de peste.

Turmeric sau boia - va adauga o aroma specifica daca vasul trebuie actualizat. Frunza de dafin macinata, ienibaharul, telina macinata - sunt potentiatori ai gustului pestelui de mare, adaugand o nota picanta si aroma.

Ce condimente se pun la friptura de curcan?


Carnea de curcan este versatila, se combina usor cu toate produsele si diferite tipuri de carne. Condimentele sunt capabile sa puna accentele necesare si sa realizeze armonia gustului. Ele sunt selectate in functie de felul de mancare preparat.

Pentru friptura de curcan, combinatia potrivita de condimente este deosebit de importanta, inclusiv aroma bogata de rozmarin, curry versatil, buchetul picant de amestec de ardei, turmeric bogat, busuioc dulce-amarui, sarat fierbinte sau nucsoara.

Pentru ca crusta sa fie crocanta, inainte de a pune carnea pe gratar, trebuie sa o treci prin propriul ulei condimentat pregatit. Este usor de facut daca amesteci ulei vegetal si condimentele mentionate.

Este o idee buna sa faci friptura de curcan la cuptor folosind un set standard de cartofi prajiti cu cardamom, coriandru, boia, chimen, ghimbir, anason si usturoi. Daca reteta permite, foloseste citrice, scortisoara picanta care vor ajuta la deschiderea gustului pe cealalta parte a carnii.

Plante aromatice, mirodenii, ierburi


Succesul de a gati mancaruri delicioase, depinde de aroma si folosirea ierburilor, amestecarea ierburilor potrivite la mancarurile potrivite si asta ii face pe bucatari grozavi. Cimbrul atat proaspat, cat si uscat, este utilizat pe scara larga in orice bucatarie.

Este ideal pentru marinarea carnii si a pestelui. Rozmarinul este bun ca agent aromatizant pentru supe, preparate din carne (in special miel), preparate din legume si chiar salate de fructe.

Daca doresti sa experimentezi si intentionezi sa adaugi o nota picanta la friptura finita, pe langa sarea si piperul standard, ar trebui sa iei in considerare si usturoi, rozmarin, cimbru, oregano, ardei iute.


Condimente

Condimente si mixuri

Organizare bucatarie

Ultimele articole pe Blog