Borcanele potrivite pentru camara ta

Borcanele potrivite pentru camara ta

Gama de borcane include articole din sticla pentru conservare, ajutoare practice pentru bucatarie si materiale decorative. Fie ca sunt borcane mici, dragute pentru gemuri sau zacusca, borcane simple sau neobisnuite pentru ketchup, gemuri etc. poti gasi aproape tot tipul de borcane potrivite pentru fiecare proiect de gatit.

In plus fata de borcanele care pot fi umplute cu tot felul de preparate si inchise cu capac, exista si etichete tiparite potrivite pentru creatiile tale.

Borcane cu capac


Borcanele cu capac se caracterizeaza prin tipul special de inchidere; camele din capac ajung sub barele gurii de sticla si astfel inchid borcanul. Spre deosebire de alte tipuri de borcane care nu au filet circumferential, tipurile de borcane cu capac se insurubeaza adecvat.

Pentru a depozita preparate pentru iarna, produsele se pun fierbinti in interior, iar cand se racesc se creaza o presiune negativa in sticla, asa-numitul vid, care apasa capacul impotriva capacului rasucit.

Aceasta caracteristica speciala a borcanelor cu capac, le face atat de populare pentru umplerea manuala acasa. Nu uita de borcanele pentru condimente care pe langa utilitate pot da un design interesanta bucatariei tale.

Sterilizare borcane


Borcanele pot fi sterilizate in apa fiarta pe aragaz sau in cuptor. Tot ce ai nevoie este o cratita mare. Pune apa intr-o cratita mare. Aseaza borcanele deschise si capacele in interior. Borcanele trebuie sa fie complet acoperite de apa.

Adu apa la punctual de fierbere si lasa sa fiarba timp de zece minute. De asemenea, poti steriliza borcane in cuptor. Acest lucru este util daca doresti sa sterilizezi o multime de borcane.

Procedeaza dupa cum urmeaza: mai intai, clateste borcanele cu apa fierbinte. De exemplu, se toarna apa din ceainic peste ele. Apoi baga borcanele in cuptor. Atentie: nu ar trebui sa pui si capacele.

Acestea sunt sterilizate numai cu apa fierbinte. Apoi seteaza cuptorul la aproximativ 130 de grade C si pune borcanele timp de 15 minute. Apoi lasa-le sa se raceasca sau scoate-le din cuptor cu manusi.

A treia si ultima varianta este potrivita si pentru un numar mai mare de borcane pentru conservare. De ce ai nevoie pentru asta? Doar de masina de spalat vase. Pune borcanele in masina de spalat vase asa cum pui vasele normale. Pune capacele pe un rand.

Selecteaza cel mai fierbinte program de pe aparat si porneste programul. Nu trebuie sa adaugi detergent pentru masina de spalat vase. Scoate paharele dupa sterilizare si umple-le cat mai repede posibil.

Borcane mici


In aceasta categorie exista o selectie diferita de tipuri de borcane mici potrivite pentru orice spatiu. De asemenea, poti gasi diverse modele de borcane impresionante decorative, borcane pentru dulceata, peltea si multe altele.

Etichete borcane


Etichetele pentru borcane sunt excelente pentru orice ocazie si pentru orice tip de conserva. De asemenea, vei economisi timp si bani daca vei crea aceste etichete personalizat pentru tine.

Si, pentru ca o faci singur, le poti face sa arate exact asa cum vrei sa arate. De asemenea, poti comanda etichete borcane personalizate la o firma de imprimari.

Cum se pune dulceata in borcane?


Dulceata se pune fierbinte in borcane pre-sterilizate si se infasoara capacele. Apoi borcanele se rastoarna si dulceata se lasa sa se raceasca sub aceasta forma. Pentru o mai buna conservare a acesteia, se recomanda pasteurizarea suplimentara a borcanelor.

Cu alte cuvinte, dulceata din fructe proaspete necesita conservare obligatorie. In caz contrar, nu va fi stocata pentru o lunga perioada de timp. Conservarea este necesara si pentru gemul „crud", care este, de fapt, din fructe sau fructe de padure curatate cu zahar.

Cum sterilizezi borcane?


Nu este nimic atat de inspaimantator sa sterilizezi borcane. Inarmeaza-te cu o oala suficient de mare, cleste de borcan (le vei gasi in orice magazin), un prosop de uz casnic si - apa clocotita, desigur.

Pasul 1 Pre-sterilizeaza borcanele si capacele in apa clocotita timp de 10 minute. Umple-le pana la linia borcanului cu gem fierbinte si curata-le cu un prosop de orice prelingere de pe margine. Inchide capacul, rotind suficient de bine, dar nu prea tare.

Pasul 2 Acopera fundul unei oale mari si inalte cu un prosop de bucatarie si umple-l pana la jumatate cu apa (nivelul acesteia va creste cand asezi borcanele). Adu apa la punctul de fierbere si aseaza cu grija borcanele in interior cu clestele, lasand o distanta de aproximativ un deget intre ele.

Pasul 3 Daca apa nu acopera borcanele, adauga mai multa apa clocotita, daca doresti sa sterilizezi intregul borcan, inclusiv capacul.

Pasul 4 Lasa-le sa se sterilizeze timp de 10 minute, indepartandu-le cu grija cu clestele si lasa-le pe un prosop sa se raceasca.

Pasul 5 Odata racit complet, fa testul capacului - apasandu-l in centru. Nu ar trebui sa se miste in sus si in jos.


Borcane

Borcane cu capac

Borcane pentru condimente

Ceainice

Borcane de conserve

Prosoape de bucatarie

Ultimele articole pe Blog