X
 

Sarbatoarea dulcetii 2012 @ Golia

postat pe 2 Octombrie 2012 in > Targuri si expozitiiSarbatoarea dulcetii revine la Manastirea Golia in perioada 11 - 14 octombrie 2012.

Asociatia Centrul de Promovare Turistica - Iasi organizeaza cea de-a doua editie a targului cu produse de toamna Sarbatoarea dulcetii la Golia. Evenimentul este organizat in parteneriat cu Consiliul Judetean Iasi si Primaria Municipiului Iasi.

Targul este organizat in parcarea din fata Manastirii Golia si va putea fi vizitat de ieseni si pelerini, cu orarul 10 - 18.

Targul reuneste 20 de producatori, preponderent din zona Moldovei, cat si din alte zone ale tarii. Timp de patru zile, iesenii vor avea ocazia sa deguste si sa achizitioneze atat dulceata din fructe, cat si dulceata din morcov, vinete, rosii coapte, telina, clatite cu dulceata, miere de albine, dar si zacusca si multe alte preparate de toamna.

Pe 14 octombrie va avea loc un concurs intre producatorii de dulceata, iar un juriu va desemna Cea mai gustoasa si naturala dulceata din cadrul targului "Sarbatoarea dulcetii la Golia". Totodata vizitatorii targului vor putea vizita, in Turnul Golia, expozitia cu lucrarile realizate de tinerii ce au participat la proiectul "Mestesugul – sansa tinerilor antreprenori", finantat de Uniunea Europeana, prin programul Tineret in Actiune.

Pe langa dorinta Asociatiei "Centrul de Promovare Turistica" Iasi de a veni cu un eveniment inedit, in cadrul Sarbatorilor Iasului, organizarea acestui targ dedicat dulcetii are radacini adanci in istoria Manastirii Golia. Ion Mitican aminteste in lucrarea "Salutari din Iasi": "Atunci cand avea prilejul maestrul George Lesnea, vrednic stiutor al Iasului uitat, spunea celor ce voiau sa-l auda despre Cismeaua de la Golia unde se intalneau boieresele capitalei cu acelasi obicei sa ia o dulceata cu apa rece si sa-si arate talentele in dulceturi, peltele si vutci inca de pe vremea domnitorului Alexandru Moruzzi (1802-1806). (…) Un edil captat de povestire se si prinsese sa organizeze Ziua dulceturilor sau Ziua Gospodinelor. Visul nu s-a mai implinit."

Asociatia "Centrul de Promovare Turistica" Iasi a fost infiintata in cadrul Proiectului "Reabilitarea si dezvoltarea turistica a ansamblului monument istoric Manastirea Golia" si isi propune restaurarea, protectia, conservarea si promovarea obiectivelor turistice din judetul Iasi in vederea realizarii si dezvoltarii unui turism sustenabil.

Persoana de contact:
Carmen CHIORCEA - Director Asociatia "Centrul de Promovare Turistica" Iasi
E-mail: centrul.de.promovare.turistica.iasi@gmail.com,
Telefon: 0332 408 548, 0743 899 218.1453 vizite


Te interesează evenimentele din orașul tău? Abonează-te la NEWSLETTER

    


 


© baboom.ro      Termeni si conditii ·  Politica de confidentialitate · Contact  ·  Evenimente  ·  Widget  ·  Creeaza-ti website  ·  Newsletter
    Creat de Altersoft    
x
Folosim cookies pentru a va oferi o experienta mai buna - Detalii