X
 

Anton Shaburov a demonstrat că este cel mai bun tânăr dirijor din lume în cadrul Concertului de Gala Jeunesses Musicales la Ateneul Român

postat pe 3 Septembrie 2018 in > Concerte si spectacolePrimăria Capitalei, prin Centrul pentru Tineret al Municipiului Bucureşti, în parteneriat cu Elite Art Club UNESCO, a organizat pe data de 30 august în Sala Mare a Ateneului Român Concertul de Gală care a marcat finalul celei de-a IX-a ediții a prestigiosului Concurs Internațional de Dirijat Jeunesses Musicales.

Mulţumim în mod deosebit Primariei Capitalei și doamnei primar Gabriela Firea pentru sprijinul preţios acordat pe tot parcursul concursului fără de care acest eveniment nu ar fi fost posibil.

Concursul Internaţional de Dirijat Jeunesses Musicales Bucureşti  este una dintre cele mai importante competiții dedicate tinerilor dirijori din lume. Timp de 5 zile, 50 de tineri dirijori din 27 de țări și-au demonstrat măiestria în fața unui juriu format din personalități remarcabile: Sigmund Thorp (Presedintele juriului), Vasile Cazan, Gheorghe Costin, Christian Ehwald, Bujor Prelipcean, Jacek Rogala si Daniel Weissmann.

În urma probelor eliminatorii au rămas doar 3 dirijori în finala care s-a ținut pe data de 30 august. Cei 3 dirijori sunt Anton Shaburov din Rusia, Joanna Natalia Slusarczyk din Polonia şi Ilie Alexandru din România. Cele 3 premii au fost acordate de Institutul Cultural Român care a susținut concursul pe toată durata acestuia.

Anton Shaburov a câştigat deja câteva competiţii importante: în anul 2016 a obținut premiul I la Concursul Internaţional de Dirijat Felix Mendelssohn din Thessaloniki, Grecia şi premiul I la Concursul de Dirijat Ilya Musin din Rusia. Din 2017 acesta este dirijorul principal şi directorul artistic al Orchestrei Simfonice de Stat din Orientul Îndepărtat (Khabarovsk, Rusia). Anton a terminat doua conservatoare importante şi de fiecare dată a absolvit cu onoruri: în 2008 de la Ural Mussorgsky şi în 2011 de la Moscow Tchaikovsky unde a studiat cu legendarul profesor Gennady Rozhdestvensky. Cariera sa profesională a început în anul 2009 cand a devenit directorul artistic şi dirijorul principal al orchestrei simfonice a conservatorului de stat Mussorgsky.

Ediția de anul acesta s-a bucurat de prezența pianistei Diana Maria Petrache care a absolvit în anul 2017 Universitatea Națională de Muzică din București, ca șef de promoție și a fost admisă la prestigioasa Universitate de Muzică din Hanovra, urmând cursurile de Master. Diana este o prezență activă pe scenele de concert şi a prezentat numeroase recitaluri, microrecitaluri și concerte camerale. Orchestra Philarmonia București, în ciuda faptului că este o orchestra tânără a demonstrat prin acest tur de forță că poate aduce un plus de valoare pe scena culturală românească.

Întregul concert s-a remarcat prin maiestuozitate și virtuozitate iar tinerii concurenți s-au ridicat la înălțimea repertoriului care a conținut lucrările compozitorilor legendari Schumann, Rachmaninov, Sibelius, Brahms și Dvorak.

Proiectul Jeunesses Musicales International a fost organizat în București de Primăria Capitalei, prin Centrul pentru Tineret al Municipiului Bucureşti, in parteneriat cu Asociaţia Elite Art Club UNESCO, unicul reprezentant în România al Jeunesses Musicales International – cea mai amplă organizaţie non-guvernamentală dedicată tinerilor muzicieni din lume.

Mulţumim sponsorilor noştri care fac evenimentul şi mai spectaculos: Institutul Cultural Român, CTP, Teilor Jewellery, Hotel Ibis, Hotel Cişmigiu, Hotel Griviţa, Bittnet şi Casa de Flori.
Mulţumim partenerilor media ai evenimentului: Forbes, România liberă, Observatorul Cultural, Societatea Muzicală, Radio România Muzical, Radio România Cultural, Baboom, Klarmedia.

Sursa: Elite Art Club UNESCO604 vizite


Te interesează evenimentele din orașul tău? Abonează-te la NEWSLETTER

    


 

© baboom.ro      Termeni si conditii ·  Politica de confidentialitate · Contact  ·  Evenimente  ·  Widget  ·  Creeaza-ti website  ·  Newsletter
    Creat de Altersoft    
x
Folosim cookies pentru a va oferi o experienta mai buna - Detalii