X
 

Sibiu: S-a încheiat a VIII-a ediție a festivalului Classics for Pleasure!

postat pe 20 August 2018 in > Concerte si spectacolePe data de 12 august s-a încheiat apoteotic festivalul Classics for Pleasure – 100 de ani de excelență cu concertul Clasic & Magnific. Festivalul a reunit artiști remarcabili precum Felicia Filip, Petre Sbârcea, Camerata Regală, Luiza Fatyol și mulți alții.

 Ediția de anul acesta a festivalului a fost dedicată Centenarului și succeselor remarcabile pe care orașul Sibiu le-a obținut în domeniile turistic, cultural și gastronomic. Festivalul s-a deschis pe data de 10 august cu concertul Proms of Delight, o tradiție a festivalului, cu un repertoriu ce a reunit lucrările unora dintre cei mai mari compozitori din istorie și cross-overuri originale. Protagoniștii serii au fost orchestra Transilvania, soprano Luiza Fatyol, Tenorul Marius Budoiu și dirijorul Adrian Petrescu.

A doua seară, intitulată Rock & Play a adus în Piața Mare un concert extraordinar, un melanj unic între rock și classic ce a încântat publicul. Dirijorul Alexandru Ilie, Orchestra Philarmonia Elite și solistul Adrian Petrescu au fost aplaudați îndelung pentru acest tur de forță care le-a demonstrate încă o data virutozitatea. Festivalul s-a încheiat pe data de 12 august cu concertul Clasic & Magnific, susținut de legendara Felicia Filip, unul dintre cei mai mari dirijori români din istorie – Petre Sbârcea și de Diana Maria Petrache o tânără pianist care s-a remarcat șa nivel international prin talentul său deosebit.

Concertele din Piața Mare au fost prezentate de Marius Constantinescu și Alexandra Velniciuc. Șarmul lor i-a cucerit pe toți cei 14.000 de participanți care s-au bucurat de concertele festivalului. Pe lângă concertele din Piața Mare, festivalul a cuprins de asemenea un concert în Biserica Ursulinelor, susținut de membrii Cameratei Regale. Concertul, intitulat Delectare barocă a atras un public numeros iar Biserica Ursulinelor a fost aproape neîncăpătoare.

Publicul a apreciat și activitățile adiacente festivalului: interviurile cu chef-ii din Sibiu și cele 10 circuite turistice realizate au atras mii de vizitatori pe website-ul festivalului.

Festivalul Classics for Pleasure este organizat de Elite Art Club UNESCO si cofinanţat de Consiliul Local Sibiu şi Primăria Municipiului Sibiu.

Mulţumim partenerilor noștri care fac fiecare ediție să fie mai frumoasă: La Fântâna, Telekom, Turbomecanica, UniCredit Bank, Aria, Nappo Shoes, Rotary Club Sibiu Cibinium, Hotel Hilton, Hotel Noblesse, Hotel Horeum, Hotel Sonne, Hotel Yellow Boot, cofetăria Simpa și grădinița Open Arms. 

Sursa: Elite Art Club UNESCO608 vizite


Te interesează evenimentele din orașul tău? Abonează-te la NEWSLETTER

    


 

© baboom.ro      Termeni si conditii ·  Politica de confidentialitate · Contact  ·  Evenimente  ·  Widget  ·  Creeaza-ti website  ·  Newsletter
    Creat de Altersoft    
x
Folosim cookies pentru a va oferi o experienta mai buna - Detalii