X
 

Educație online despre nediscriminare, orientare sexuală și identitate de gen

postat pe 29 Aprilie 2016 in > Campanii si programeAsociația ACCEPT lansează Platforma LGBT Learning, prima platformă de educație online despre nediscriminare, orientare sexuală și identitate de gen din România. Pe www.lgbtlearning.ro puteți afla informații reale privind istoria comunității persoanelor lesbiene, gay, bisexuale și transgender (LGBT) în România, dar și modalități de combatere a bullyingului și hărțiurii în mediul școlar. Cursurile sunt destinate elevilor, profesorilor de liceu, lucrătorilor de tineret și publicului larg.

Platforma este necesară în absența unor resurse credibile în educație ce pot oferi informații corecte și reale despre persoanele LGBT. Studiul "Un liceu sigur pentru toți: Percepții și atitudini față de persoanele LGBT în mediul educațional românesc (februarie 2016)" realizat de ACCEPT, a arătat că liceenii LGBT se confruntă cu un grad extrem de ridicat de bullying, violență și hărțuire. Cercetarea relevă faptul că 7 din 10 elevi LGBT chestionați consideră că tinerii din comunitate nu sunt în siguranță la școală, mai ales din punct de vedere emoțional, în timp ce 6 din 10 au fost martorii sau victima unei agresiuni.

Mai grav, doar 5% dintre elevii intervievați ar cere ajutorul unui profesor sau al directorului în cazul în care ar fi martorul unei situații în care un coleg ar fi batjocorit sau agresat de colegi pe motiv că ar avea altă orientare sexuală. Profesorii și consilierii școlari care conștientizează aceste probleme vor găsi pe www.lgbtlearning.ro resursele necesare pentru a veni în ajutorul elevilor lor. Mai mult, profesorii au la dispoziție manualul ABC-ul LGBT – "Evoluție, termeni, realități", cu ajutorul căruia pot preda "Cursul de combatere a discriminării tinerilor LGBT". Curriculumul aferent acestui curs este disponibil online, de el beneficiind deja cei 46 de profesori și consilieri școlari care fac parte din rețeaua educațională a Asociației ACCEPT. Istoria comunității LGBT în România este explorată mai pe larg în volumul "HomoIstorii" scris de Florin Buhuceanu, care relatează o serie de povești personale plasate în contextul legal și social al perioadei de dinainte și de după abrogarea articolului 200.

Liceenii pot urma cursul online de combatere a bullyingului în spațiu școlar și pot descărca ghidul practic pe același subiect. Mai mult, elevii îl pot solicita pentru ei și colegii lor în variantă printată de la Asociația ACCEPT, în cadrul campaniei #laLiceu. Campania, cercetarea, platforma și publicațiile mai sus menționate au fost realizate în cadrul proiectului „E timpul pentru combaterea discriminării LGBT în liceele din România!".1195 vizite


Te interesează evenimentele din orașul tău? Abonează-te la NEWSLETTER

    


 


© baboom.ro      Termeni si conditii ·  Politica de confidentialitate · Contact  ·  Evenimente  ·  Widget  ·  Creeaza-ti website  ·  Newsletter
    Creat de Altersoft    
x
Folosim cookies pentru a va oferi o experienta mai buna - Detalii